Emlak Arama

Tüm arama kriterlerinizi belirleyebilir en hızlı şekilde hayalinizdeki konuta ulaşabilir

Dolar DOLAR 32.14 TL 32.27 TL
Euro EURO 34.80 TL 34.94 TL
Sterlin STERLIN 40.51 TL 40.81 TL

Site İstatistikleri

Online: 1
Bugün Ziyaret: 15
Dün Ziyaret: 33
Toplam Ziyaret: 14713
Didim Blog / Genel / Almak İstediğiniz Konutun Çevresine Dikkat Edin

Konut almayı düşünenler barınma ihtiyacını karşılamak kadar aslında bir Yatırım da yapmış oluyor. Bu nedenle herYatırım gibi ilerde değerlenip değerlenmeyeceği de göz önüne alınması gereken bir husus haline geliyor. Hesapkurdu'nun haberine göre; ülkemizde geçmiş 10 yıl verilerine baktığımız zaman, konutların değeri ortalama yıllık oranında artmış. Bu durumda geçmiş yıl verileri de bize gösteriyor ki konuta yapılan yatırım kaybettirmiyor.

Alacağınız konutun çevresine yakın zamanda yapılması planlanan MetroHavaalanıHızlı TrenOtoyolHastane,AVM vb. projeler varsa konutunuzun yıllık değer artışı doğal olarak ortalamalardan da fazla olacaktır. Bu durumda hem bir Konut sahibi olup hem de iyi bir yatırım yapmış olursunuz. Doğru yatırım yapmak için ise bu yolları izlemelisiniz.

BELEDİYELERİN İNTERNET SİTELERİNİ KONTROL EDİN
konut almak istediğiniz ilçenin bağlı bulunduğu belediyelerin (Büyükşehir ve ilçe belediyesi) internet sitelerinden yer alan projelerini kontrol edin. Belediyelerin çoğunluğu yapacakları projelerini internet siteleri üzerinde duyuruyor. Örneğin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'İstanbul'un Metrosu' internet sitesi üzerinden Metro projelerine ulaşabilir ve almak istediğiniz konutu buna göre değerlendirilip, değer artışını ölçebilirsiniz.konuthaberleri.com

RESMİ KURUM İNTERNET SİTELERİNİ KONTROL EDİN
Belediyenin kapsamında olmayan, HavaalanıHızlı TrenOtoyol yatırımları Ulaştırma Bakanlığı'nın basın yolu ile yaptığı duyurularından ve internet sitesi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Özellikle almak istediğiniz konutun yakınlarından hızlı tren geçip geçmeyeceğini T.C. Devlet Demiryolları (TCDD) internet sitesi üzerinden kontrol edebilirsiniz.

BÖLGEYİ İNTERNETTEN ARAŞTIRIN
İnternetten araştırma yaparak, konut çevresindeki planlanan projeler hakkında genel bilgilere ulaşabildiğiniz gibi konutun yakınlarında yer alan semtler için yapılacak projeler hakkında bilgi sahibi de olabilirsiniz. Bu sayede alınmak istenen konutun çevresine daha geniş açıdan bakmış olur ve buna göre değerlendirme yapabilirsiniz. Ancak internet güvenilir bir kaynak olmadığı için, özellikle güvenilir mecralardaki bilgileri değerlendirmeniz daha doğru olacaktır.

BÖLGEDEKİ TOPLU KONUT PROJELERİNİ ARAŞTIRIN
Çok fazla dikkat edilmeyen ancak konutun alınmak istendiği bölgede yapılması planlanan orta ve üst gelir grubuna hitap eden bir Toplu Konut projesi varsa, almak istediğiniz konuta değer katacaktır. Bunun nedeni sunduğu ek (Güvenlik, sosyal yaşam alanları vb.) imkanlardan dolayı yapıldığı bölgedeki metrekare fiyatları üzerinde satılacağından, bölgenin konut fiyat ortalamasını arttıracak olmasıdır.


Geri Dön Blog Anasayfa